Welke maat zitbal heb ik nodig?

[BAC] - Homepage

Welke maat zitbal heb ik nodig?

Ben je op zoek naar een ergonomische zitbal, maar weet je niet precies welke maat je nodig hebt?Geen zorgen! In dit blog leggen we precies uit welke maat zitbal het beste bij jouw lichaamslengte past. Een zitbal is niet alleen goed voor je houding, maar kan ook helpen om je core te versterken en rugklachten te voorkomen. Het is daarom belangrijk dat je de juiste maat kiest voor optimaal comfort en ondersteuning.

Zitbal voor mensen kleiner dan 160 cm

Voor mensen met een lichaamslengte van minder dan 160 cm, is een zitbal met een diameter van 50-55 cm de beste keuze. Deze maat zorgt ervoor dat je knieën in een hoek van 90 graden staan wanneer je zit, wat essentieel is voor een goede ergonomie. Kies deze maat om comfortabel en effectief te zitten, zonder te veel spanning op je rug en knieën.

Zitbal voor mensen tussen 160 en 180 cm

Als je een lengte hebt tussen de 160 en 180 cm, is een zitbal met een diameter van 60-65 cm ideaal. Deze maat biedt een perfecte balans tussen ondersteuning en comfort, waardoor je gemakkelijk een goede zithouding kunt aannemen. Dit is de meest populaire maat zitbal, geschikt voor een brede groep gebruikers.

Zitbal voor mensen groter dan 180 cm

Voor degenen die langer zijn dan 180 cm, wordt een zitbal met een diameter van 70-75 cm aanbevolen. Deze grotere zitbal zorgt ervoor dat langere mensen niet hoeven te ver naar beneden te zakken tijdens het zitten, wat voorkomt dat de rug en knieën onnodig worden belast. Het biedt de juiste hoogte en comfort voor dagelijks gebruik.

Het kiezen van de juiste maat zitbal is essentieel voor een gezonde zithouding en comfort op de werkplek. Door de juiste maat te kiezen op basis van je lichaamslengte, verminder je de kans op klachten en verbeter je je ergonomie. Ben je klaar om jouw ideale zitbal te vinden? Bekijk ons volledige assortiment zitballen hier en ontdek welke het beste bij jou past!

© Copyright Ergo2go 2024. Alle rechten voorbehouden.