3 dingen waar je op moet letten als je een bureaustoel koopt

[BAC] - Homepage

3 dingen waar je op moet letten als je een bureaustoel koopt

Verstelbare zithoogte

De zithoogte van een bureaustoel is een van de belangrijkste punten voor een ergonomische werkhouding. Je moet de hoogte kunnen aanpassen zodat je voeten plat op de grond kunnen staan, terwijl je knieën in een hoek van 90 graden gebogen zijn. Dit zorgt ervoor dat je bovenbenen parallel aan de grond zijn, wat spanning in je rug en benen vermindert.

Zitdiepte en lendensteun

Een ergonomische bureaustoel moet een verstelbare zitdiepte hebben. Dit zorgt ervoor dat je voldoende steun krijgt zonder dat je knieën worden afgekneld. Daarnaast is een lendensteun essentieel om je onderrug te ondersteunen en spanning te verminderen tijdens lange werkdagen.

Verstelbare armleuningen

Een goede ergonomische bureaustoel biedt verstelbare armleuningen die je armen ondersteunen zonder te hoog of te laag te zijn. Dit voorkomt dat je schouders te veel spanning ervaren. Zorg ervoor dat de leuningen op de juiste hoogte staan, zodat je onderarmen comfortabel kunnen rusten.

Kies de juiste ergonomische bureaustoel door op deze drie belangrijke aspecten te letten, zodat je comfortabel kunt werken zonder je gezondheid in gevaar te brengen.

© Copyright Ergo2go 2024. Alle rechten voorbehouden.